Ervaring Karel en zijn ouders

Ervaring ouders van Karel:
“Wij kunnen weer ouders zijn”.
Het ging niet goed met onze zoon. We raakten met z’n allen verstrikt in een kluwen van emoties, stress, zorgen en onbegrip. We probeerden wanhopig de juiste weg hieruit te vinden. Maar wat is de juiste weg? Als ouder ben je veel te emotioneel betrokken om objectief naar de problemen te kijken. Margreth kwam voor ons op het juiste moment. Ze voelde al snel aan waar de problemen lagen en ging stapje voor stapje die kluwen voor ons en vooral samen met onze zoon ontrafelen. Er volgde een soort ontdekkingsreis waar we obstakels tegenkwamen die Margreth hielp te overwinnen, maar ook een reis met verwondering en bewondering. We weten nu dat de juiste koers wordt gevaren en dat geeft ons een stuk rust. Wij kunnen weer ouders zijn.

Beginsituatie:
Karel is door zijn ervaringen, een pestverleden en een zware vorm van dyslexie, onzeker geworden over eigen kunnen en mogelijkheden.  In verband met stressklachten, migraine en verlammingsverschijnselen is hij genoodzaakt te stoppen met zijn MBO2 opleiding. In het ziekenhuis wordt hem gezegd dat hij maar moet leren leven met zijn klachten. Hij is ‘uitbehandeld’. Hij heeft een WAJONG. Een poging dagbesteding op te starten is gestrand. Hij zit thuis en voelt zich geïsoleerd.

Ondanks alles heeft Karel een positieve levenshouding, hij staat open om te leren. Dat helpt om samen een verandering te realiseren.

Resultaat:
Karel is tennisleraar. Hij heeft zelfvertrouwen en woont op zichzelf. Hij heeft een elkaar steunende vriendengroep; hij hoort er bij!

Terug