Ervaringen

Ervaringen in de praktijk.
Hieronder vindt je een aantal praktijkervaringen. Om privacy te waarborgen zijn een aantal namen in overleg met de betrokkenen gefingeerd.

Ervaring moeder van Djoy:
“Margreth is iemand die met een respectvolle en open houding kijkt naar mogelijkheden.”
Een aantal jaren geleden dreigde ik overbelast te raken door het alleen opvoeden van mijn zoon met beperking, destijds 12 jaar. Ik leefde niet meer echt, wilde graag weer meer levenslust voor mij en mijn zoon. We hebben Margreth als gezinscoach aanbevolen gekregen door een vriendin die zelf samen met haar zoon ook begeleid is door Margreth en dit naar grote tevredenheid! Zij was destijds ook alleenstaande ouder.
Lees hier verder . . .

Ervaring Marianne:
“Ik merk dat ik aan het begin sta van een verandering in plaats van aan het begin van een nieuw alom bekend gevecht.”
Voordat ik begeleiding kreeg van Margreth, had ik veel last van angst en paniek. Ik ervaarde geen overzicht, geen duidelijke focus in mijn leven: “wat wil ik in en met mijn leven en wat kan ik aan”. Toen ik Margreth tegenkwam in de cursus ‘Grip & Glans’ was ik op een dieptepunt, en heeft ze aangeboden om met me aan de slag te gaan. In eerste instantie dacht ik dat er niet zo veel meer mogelijk was met mij, omdat ik diverse keren therapie en gesprekken had gehad met psychologen en GGZ. Al gauw merkte ik dat ik aan het begin stond van een verandering in plaats van aan het begin van een nieuw alom bekend gevecht.
Lees hier verder . . .

Ervaring Karel:
“Je voelt aan waar het om gaat, pakt de kern.”
Je hebt een prettige manier om wat gevoelig ligt te bespreken. Je voelt aan waar het om gaat, pakt de kern. Een topcoach.
Ik luister beter naar mijn lichaam en heb geleerd op een andere manier om te gaan met mijn lichamelijke klachten. Ik ben me meer bewust van mijn houding t.a.v. keuzes: ik kijk meer hoe het wil ontstaan i.p.v. hoe het hoort. Je hebt er mensen bijgehaald die op een normale manier uit konden leggen hoe iets werkt. Het leven is er een stuk eenvoudiger op geworden. Ik sta sterker in mijn schoenen en ik hoor er bij!
Lees hier verder . . . 

Ervaring Pim:
“Je geeft me moed om te durven dromen”.

Je luistert echt, haalt ruis weg. Je hebt mensenkennis: voelt aan waar het om gaat, ook als ik dingen vertwijfeld zeg. Je zoomt in waar het in de knoop zit. Je bent professioneel: je staat naast me en observeert tegelijkertijd op een afstandje hoe ik het aanpak. Je zet mij aan het werk, laat mij het ervaren. Je geeft me moed om te durven dromen en je helpt me mijn wensen handen en voeten te geven op een realistische, positieve, speelse manier.
Lees hier verder . . .

Ervaring Daan en zijn vader:
“Eindelijk kan ik weer gewoon ouder zijn.”
Het ging in de 24-uurs woonvoorziening niet goed met Daan. Daan zag het allemaal niet meer zitten. Er moest iets gebeuren. Ik leerde Margreth kennen en besprak met haar de situatie. Margreth zag mogelijkheden om toe te werken naar wat Daan voor ogen had. Als vader, mentor had ik vertrouwen in de stappen die zij voorstelde, omdat zij hem zelf aan het werk zette. Zij liet hem het verlangen om zelfstandig te kunnen wonen zelf dragen; ze liet hem ervaren welke minimale stappen er voor nodig zijn en wist hem er van te overtuigen dat het hierbij toch nog nodig was om begeleiding te accepteren, al was het nu op een andere manier.
Lees hier verder . . .

Ervaring moeder van David:
“ Je bent kundig op je vakgebied, zowel naar mijn zoon en de begeleiders toe als naar de instanties. Je weet waar je moet zijn en hoe je het aan moet pakken.”
Eigenlijk hebben alle hulpverleners het af laten weten en een half jaar wachttijd voor opname (psychiatrisch ziekenhuis) was voor mij op dat moment echt te veel. Dat was de aanleiding om jou te vragen mee te kijken. Je had meteen door wat het probleem was en paste je meteen aan de situatie aan. Je kan heel goed luisteren, zowel naar mijn zoon als naar mij en je doet er ook wat mee. Je bent creatief in het bedenken van oplossingen die niet zo vanzelfsprekend zijn. Je hebt een duidelijk doel voor ogen; je komt steeds weer op de hoofdlijn uit, ook al gaat het via omwegen. Wij zijn door jou uit de vicieuze cirkel gehaald. Je zet je volledig in en zet op de juiste momenten door.
Lees hier verder . . .

Omhoog