Ervaring Marianne

Vervolg ervaring Marianne:
Ik was altijd op zoek naar een soort handleiding hoe ik grip kreeg op mijn leven en hoe te leven. Door de begeleiding kreeg ik concrete punten waar ik aan kon werken en waardoor ik nu steeds meer grip op mijn leven krijg.  Een ander punt is dat ik me van jongs af aan anders voel dan mijn omgeving. Ik weet dit aan mijn angststoornis, tegelijkertijd had ik het idee dat er meer aan de hand was. Ik kon er alleen geen vat op krijgen. Doordat ik veel baat heb bij structuur, contact met mensen mij soms erg vermoeit en ik bij veranderingen snel chaos in mijn hoofd heb, herkende Margreth dat er autismeaspecten bij mij aanwezig waren.

In eerste instantie wou ik dit liever niet weten, maar hoe meer ik me erin ging verdiepen (vooral autisme bij vrouwen uit zich anders) en hierover ging praten met Margreth, des te meer kreeg ik de behoefte om dit te gaan onderzoeken. Uiteindelijk heb ik de knoop doorgehakt en ben ik samen met Margreth en mijn partner naar het autismeteam gegaan. Sinds kort weet ik dan ook dat er bij mij wel degelijk sprake is van een autisme-spectrumstoornis (ASS) en ben ik blij dat Margreth mij gestimuleerd heeft hier onderzoek naar te doen. Naast dat de wereld steeds meer voor me opengaat, is het leven steeds minder een gevecht voor me. Doordat ik steeds beter weet wie ik ben, waar ik aan kan werken en wat ik aan kan, krijg ik steeds meer grip op mijn leven en mogelijkheden. Hierdoor heb ik keuzes durven maken die ik voor de begeleiding van Margreth niet durfde te maken.

Mijn leven is een stuk stabieler en met Margreth bespreek ik iedere week situaties en punten die aan de orde zijn, zodat het overzichtelijk blijft in mijn hoofd. Ik leer mezelf steeds beter kennen en er wordt steeds meer duidelijk. Ik vind het fijn mezelf te blijven ontwikkelen. Als ik nu terug kijk naar vorig jaar, had ik de moed toen wat opgegeven. Nu krijg ik meer hoop en durf ik weer meer te dromen, zoals bijvoorbeeld van een gezinnetje en betaald werk als dat mogelijk is, al besef ik dat met mijn autismestoornis veranderingen moeilijk blijven in een wereld waar juist veel verandert en er van je verwacht wordt dat je flexibel bent.

Terug

Marianne