Ervaring Pim

Ervaring ouders Pim:
“Hij heeft weer een toekomst, er zijn weer mogelijkheden”.
We zagen weinig vooruitgang, ook al brachten we heel veel tijd met Pim door. Dat  begon ons op te breken. We hebben voor hem gezocht naar een soort van dagbesteding. Via de VNN kwamen we in contact met een zorginstantie die iemand had om samen met Pim dingen te ondernemen. Helaas kon onze zoon die persoon manipuleren en kwam er weinig tot niets uit de samenwerking. Tijdens onze vakantie is Pim weer wiet gaan gebruiken. We zaten met onze handen in het haar… Via een vriendin hoorden we van Margreth. Zij bleek vanaf het begin een klik met hem te hebben en resultaat te boeken.
Pim keek uit naar de ontmoetingen. Als er teveel prikkels voor hem waren, kon hij het met Margreth stroomlijnen. We zagen vooruitgang en hij zelf ook. Door deze begeleiding zijn we zelf ook anders gaan kijken. We hadden vorig jaar niet meer gedacht dat onze zoon zo ver zou kunnen komen met zijn opleiding. Hij heeft weer een toekomst, er zijn weer mogelijkheden. En wij kunnen we weer gewoon ouders zijn.

Beginsituatie:
Met Pim ging het niet goed op kamers en op de opleiding. Hij kwam terug naar huis. Onderbrak zijn opleiding om bij VNN hulp te zoeken voor zijn verslaving. Om de oorzaak te achterhalen is hij naar het ATN doorverwezen. Er bleek sprake van autisme (Asperger).

Resultaat:
Pim zet doelbewust stappen in de richting die voor hem belangrijk is. Hij is zich meer bewust van zijn mogelijkheden en uitdagingen. Hij leert op te komen voor zichzelf en zijn grenzen en wensen aan te geven. Hij groeit in zelfstandigheid én is in staat hulp te accepteren als het nodig is. Hij heeft zijn MBO opleiding afgerond.  Na een tussenfase van beschermd wonen woont hij op zichzelf en bouwt verder aan zijn toekomst.

Terug